Вход
Намерете ни във facebook
Top posting users this week

Share
Go down
avatar
naruto-fenche
Състезател
Състезател
Male
Рожден ден : 20.06.1998
Години : 20
Мнения : 1559
Дата на рег. : 20.11.2009

blue Бякоган

on Вто Дек 15, 2009 4:36 pm
Бякоган (на японски: 白眼, Бякуган, букв. преведено Бяло око) е очна техника (на японски: 瞳術, доуджутсу) използвана в мангата и анимето Наруто. Този кекейгенкай (специални способности, предаващи се от поколение на поколение) е характерен само за клана Хюга. Притежателите на Бякоган се рапознават по техните лавандулови, беззеницови очи. Когато Бякоганът е активиран, зениците на притежателите някакси се появяват и вените около слепоочието им изпъкват. Притежателите на техниката също може да използват бойният стил Нежен юмрук,с коите те нанасят и се стремят повече към вътрешна вреда.не както стила на Рок Ли. Герои, които го използват са Неджи Хюга, Хината Хюга, както и по-малката сестра на Хината.

Човек, притежаващ Бякоган, има почти 360° поле на видимост, освен малко сляпо място на гърба на врата, над третия прешлен. Използващите Бякоган могат да забележат всичко около тях в малък радиус, който се определя от уменията за използване на Бякоган. Това ги прави експерти в директния двубой. Бякоганът също дава възможност на използващия да вижда през основно всички материи през много дълги дистанции. Малък градус телескопично зрение е още едно предимство, като използващият може да фокусира на всеки обект в тяхното поле на видимост. Градусът на фокус също зависи на уменията на използващия. Капацитетът на проницателност на Бякогана го прави полезен за търсене, проследяване или идентифициране на целта.

Предпазването на способността Бякоган е много важна за клана Хюга и е довело до развитието на сложна семейна йерархия. Членове на страничния клон са маркирани с прокълнат печат на челото им още докато са на млада възраст. Когато някой от страничния клон умре, прокълнатият печат ще заключи способността Бякоган, за да не могат враговете да разберат неговите тайни. Също така използващите бякоган могат да виждат всички чакра точки на противника и да ги атакуват.С това те не позволяват на противника да ползва чакра никога повече,а и убиват противника!
avatar
rocko_jiraiya
Развиващ се
Развиващ се
Male
От : София
Рожден ден : 21.11.1996
Години : 21
Мнения : 36
Дата на рег. : 03.05.2011

blue Re: Бякоган

on Вто Май 10, 2011 12:38 am
Хубав пост... Но си забравил да вмъкнеш, бащата на Хината, Хиаши... и брат му на Хиаши, Хизаши... името на малката сестра на Хината е Ханаби Хюга..има новоизлезли герой, в анимето с Бякуган, а те са: Токума Хюга, Ко Хюга, Хохето Хюга и най-дъртия в Хюга, ама не му знам името rev (и май са само това). Има и друг потребител на Бякуган... не е от клана, но от битка срещу член от Хюга е взел, даденото му око.. Нинджата се казва Ао и е джоунин в Кири...

П.С. Дано съм помогнал
Върнете се в началото
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите