Вход
Намерете ни във facebook
Top posting users this week

Share
Go down
avatar
Yukana
Състезател
Състезател
Female
От : София
Рожден ден : 19.02.1994
Години : 24
Мнения : 1383
Дата на рег. : 21.02.2009

blue Джутсу

on Нед Окт 11, 2009 7:57 pm
Видове джутсу
Има четири вида джутсу.Те са Тайджутсу,Нинджутсу,Генджутсу и Кинджутсу (забранено джутсу).Основата на Тайджутсу е ръкопашен бой.Там се използват само ръце и крака за удари и ритници.Повечето нинджи са слаби в това ,но има малко който са го осъвършенствали до бонус.Например Рок Лий,той е тайджутсу специалист и използва само този вид джутсу, понеже не може други.Пример за тайджутсу техника е Смъртоносния лотус на Лий който беше копиран от Саске с неговия Шаринган и неречен Лъвско комбо (на японски Shishi Rendan).Почти всички нинджи имат нинджутсу.За да се правят тези техники се изисква добра чакра.Примери за джутсота са:Райкири,Расенган,Каге Мане но джутсу и др.Малко са нинджите с Генджутсу.Основата на генджутсу е илюзията.Всички джутсота са илюзия ,но не е лесно като ти се приложи да проумееш ,че не е истина и много малко нинджи избягват този вид техника.

Джутсу Сенчести Клонинги (на японски Kage Bunshin no Jutsu)
Това джутсу е от ранг генин. Но това не значи че един обикновен генин не може да го използва. Наруто например още в първия сезон научи това джутсу като погледна в Свещенния свитък на селото скрито в листата (Коноха) и победи Мизуки, който има ранг чунин.Освен това за тази техника се изисква много чакра и се използва от много малко нинджи.


Чидори

Чидори е техника използвана за убиване.Човекът, които я използва е Какаши.Тя представлява концентрация на електрическа чакра и.Какаши е много добър при манипулацията на тази техника.Като например може да и променя формата.Тази техника има лимит на използване,като Какаши може да я използва 3 пъти на ден ,а Саске 2 пъти или 3 пъти в зависимост дали е в 2ро ниво на прокълнатите знаци или не.Ако е 2ро ниво той може да използва техниката от 3 пъти на горе, когато е на 1во ниво може да използва Чидори само 2ва пъти.Бащата на Какаши сам е създал тази техника.Използва Райкири в битката с Гаара и Наруто(в епизодите шипуден).Също така Райкири може да се назовава и с прозвището "Светкавично Острие" (името идва от това че Какаши разполовил светкавица на две преди да падне на земята).Райкири е техника която може да се използва само от човек който притежава шаринган, заради скоростта и концентрацията, която техниката изисква.За по-любопитните Чидори идва от Китайската дума, която означава "1000 птици", заради звука който издава.Невероятните умения на Саске дават резултати - създава Райкири нагаши (предава Райкири по тялото и сабята му и др) и Райкири кирин (огромно животно от небесата ,което изпепелява противника).


Аматерасу

Аматерасу,наречена на Богът на Слънцето, е Нинджуцу техника,която се използва с Мангекю Шаринган за да се създаде мистериозен черен огън.Този мощен огън може да разруши желязна бариера и да гори 7 дни и 7 нощи.Заради количеството чакра което изисква техниката,тя се използва много рядко.Понеже изисква Мангекю Шаринган ,малко хора могат да осъществят и удържат силата на техниката.В анимето тази техника е използвана единствено от Итачи Учиха.

Тсукуйоми
Тсукуюоми е генджутсу(джутсу илюзия),което може да се използва от нинджа който има по-развитата версия на Шарингана-Мангекю Шаринган.С съвета на Мадара Учиха-Основателя на Акатски (в анимето под името Тоби)за да може да придубие Мангекю Шаринган,Итачи Учиха е принуден да убие най-добрия си приятел.Когато го прави ,той,от една страна изпитва ужас и болка,който посредством създават половината на Мангекю Шаринган-Тсукуюоми,другата е създадена от чувството за мощ -Аматерасу.Тсукуюоми е най-мощното генджутсу в селото скрито сред листата.Тсукуюоми поставя жертвата му в негативен свят в който този който използва джутсуту контролира всичко в него.Главната цел на джутсуту е да измъчва жертвата си според който притежателят му пожелае.Джутсуту сериозно наранява психиката на жертвата и тя изпада в кома.Използвано е два пъти срещу Саске,и един път срещу Какаши.Още нещо е че времето в негативния свят върви 10 пъти по-бавно от истинския,правейки мъченията способни да победят напълно психиката на жертвата.Джутсуту обаче си има и своята цена!За всеки път когато е използван,то не само изтущава притежателя си до припадък,но и отнема от зрението му, малко по-малко.

Байка но джутсу
Тази Нинджицу техника се използва най-вече от Акимичи кланът, защото имат необходимите физически размери, за да я извършат. Тя не нанася никакви щети, но като се комбинира със Baika no Jutsu, става опасна.


Бакаретсу Каге Бушин но джутсу
Нинджицу техника с която нинджата създава клонинг, който да избухне. Той може да го контролира и да каже кога той да се детонира.

Расенган
Нинджицу техника използвана от Наруто, Джирая и четвъртия хокаге .Създадена е от Четвъртия хокаге.За да се осъществи атака с Расенган,нинджата трябва да събере чакра в ръката си и да я завърти.Когато се комбинира с Райкири става много опасна(това уменние имат много малко нинджи).Расенган съшто може да бъде исколзван като РАСЕНГАН ШУРИКЕН (това е техника измислена от Наруто в която той вкарва в расенгана си вятърна чакра която се превръща в игли на молекулярно ниво)


Риненган
Риннеганът е най-мощното доуджутсу между трите очни техники в Наруто манга комикс, другите две доуджутсу са Шаринган и Бякуган. Rinnegan превъплъщение очите или понякога наричан прераждане око, което по-превъплъщение или възраждане се характеризира с редица концентрични кръгове като вълничка-около ученик на потребителя. Rinnegan е предварително bloodline наследство граница и първоначално е бил обладан от Rokudou Sennin The Sage от шестте пътеки, Rokudou Sennin е и основател на нинджа света и създател на нинджа техники наречени ninjutsu.Риненганът дава сила на притежателя му да прави чакра манипулации за всички елементи и да прави всички техники.

Каге мане но джутсу
Тази техника се използва от кланът Нара.С нея нинджата разтяга сянката си до опонента и го хваща.Така той прави същите движения,като тези на нинджата,която е използвала джуцуто.Често използвана от младия нинджа Шикамару Нара

Огнен елемент Джуцу Драконов огън
Тази техника се използва предимно от клана Учиха. Ако я овладееш ставаш признат член на клана. Саске може да използва джуцуто на 7 години. Други които са го овладели са Какаши, Джирая, Итачи, бащата на Саске и др.Плам няма комп. Аз съм Гери и ще играя от нейния акаунт
Върнете се в началото
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите